vanaf
€595,-
p.w.

Vakantiedorp Blatten

Zwitserland / Blatten (bei Naters) / ca. 920km vanaf Utrecht

Vakantiedorp Blatten | Christelijk vakantiepark
 • max. 8 pers.
 • van Zomervakantie 2015
 •  
 •  

 • Ligging


  Ligging:

  Blatten is een schilderachtig bergdorpje ten noorden van Naters en Brig en is één van de oudste nederzettingen in Wallis. Het dorpje is omringd door bossen en heeft ongeveer 170 bewoners. De oude dorpskern bestaat uit de romantische Theodulskapelle, tal van houten huizen en voorraadschuren in de oude Walliser stijl. Het verdere centrum van Blatten heeft hotels, restaurants, winkeltjes en een kabelbaan die van Blatten naar Belalp gaat.

  In de zomer is er veel zon in Wallis en is er volop de gelegenheid om in deze omgeving mooie wandelingen te maken in de bergen, die ook geschikt zijn voor de kinderen. Enkele routes waar men steeds weer voor kiest zijn de bloemenzee en de koeien- en schapenkuddes van de Alpenweide in de buurt.

  Alpine Center Belalp organiseert dagelijks activiteiten in Blatten en omgeving. Zij organiseren bergklimmen, gletsjertochten, klettersteigen en tochten door schluchten onder leiding van gidsen. In het dorp zelf of omgeving is er ook de mogelijkheid om te zwemmen, golfen, parapente- en deltavliegen en canyoning. Daarnaast is er volop de mogelijkheid om te mountainbiken in de omgeving. Ook is Italië een leuk doel voor een dagtrip.

  In de winter zit u midden in het skigebied, van 60 km piste tot 3100 meter.

  Omgeving


  Omgeving:

  Belalp:
  Vanuit het centrum van Blatten is er de mogelijkheid om met een kabelbaan omhoog te gaan naar de Belalp. Binnen 5 minuten ben je op de Belalp (2100 m.), waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht. Vanaf de Belalp zijn er mooie wandeltochten te maken en een tocht over de grote Aletschgletsjer. De wandeling van slechts 30 minuten naar het Aletschbord is ook een echte aanrader. Ook kunt u vanaf de Belalp in 2 uur terug wandelen naar Blatten.

  Die Hängebrücke:
  De Hängebrücke is de nieuwe verbindingsweg tussen Belalp en Riederalp. Jaren geleden was de enige weg over de Aletschgletsjer. Zelfs kleinvee werd zo naar de andere kant van de gletsjer gebracht. Nu is er de 124 meter lange Hängebrücke die ongeveer 80 meter boven de Massaschlucht hangt met als hoogste punt van 2130 meter en laagste 1605 meter. Een hele ervaring om mee te maken! Daarvandaan zijn er ook nog wandelingen door de Pro Natura van het Aletschwald.

  Brig:
  Brig is het centrum van de Alpen en hoofdplaats van het Duitstalige Wallis. Om Brig te bezoeken zijn er zeer goede spoor- en busverbindingen. De stad is niet heel groot, maar heeft veel winkels, hotels en restaurants. De oude kern van de stad, met veel Romeinse stijl en historische gebouwen, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vooral het Stockalperpaleis, wat is gebouwd tussen 1658 en 1678 en is goed te bereiken vanaf het station. Het Stockalperschloss is het symbool van Oberwallis. In dit kasteel bevindt zich een museum over het leven van Kaspar Jodock von Stochalper, die het Stockalperschloss liet bouwen. Ook de slotkapel en de slottuin zijn de moeite waard om te bezoeken.

  Naters:
  De Aletschhorn (4193 m. hoog) is de meest zuidelijk vierduizender van het Berner Oberland en ligt in Naters. Ook is Naters de enige gemeente in Zwitserland die wijnteelt heeft. Het dorp Naters heeft ook een oude kern met het Ornavassoturm, Junkerhof, Benenhuis en de Mauritiuskerk. Ook staat er in Naters een oude lindeboom uit 1357.

  Aletschgletsjer:
  De Aletschgletsjer is de grootste gletsjer van de Alpen, is 23 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 117 m². De gletsjer eindigt in de beek, de Massaschlucht, waar een aantal mooie wandelingen naar toe gaan vanuit het plaatsje Blatten.

  Aletschwald:
  Eén van de mooiste natuurreservaten van de Alpen is zeker het Aletschwald met zijn beroemde flora en fauna. Aletschwald is één van de mooiste wouden met oude dennen van zeker 1000 jaar. U kunt het Aletschwald makkelijk bereiken vanuit Ried-Mörel (Riederalp), maar ook vanuit Blatten zijn er wandelingen via de stuwdam Gibidu naar het Aletschwald. Dit is wel een wandeling van 3 uur, waarbij u 2 uur moet klimmen, maar wat zeker de moeite waard is.

  Simplonpas:
  Vanuit Brig is er de mogelijkheid om via de Simplonpas naar een hoogte van 2005 m. te rijden. Is het hoogste punt bereikt, is het zeker aan te raden om hier even uit te stappen. Hier staat een 8 m. grootte steenarend, hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op de Berner Alpenketen, waar u zeker een foto van moet nemen. Achter deze steenarend is een groot meer waar je even kunt rusten en heerlijk kunt dobberen in een rubberbootje.

  Vanaf deze pashoogte zijn er verschillende wandelroutes het hooggebergte in, zoals naar de gletsjer van Monte Leone, op de grens van Zwitserland en Italië. U heeft vanaf de Monte Leone (3552m. ) een mooi uitzicht over de Walliser Alpen de Berner Alpen.

  Vanaf de zuidkant van de pas loopt de weg naar Italië, langs een aantal dorpen o.a. Simplon en Gondo. In het dorpje Gondo kunnen goudmijnen worden bezocht. In Gonda is ook de grensovergang naar Italië. Op zaterdag is er de weekmarkt in Domodossola (1:15 uur rijden). Heeft u de weekmarkt in Domodossola bezocht, kunt u nog een bezoek brengen aan het meer Lago Maggiore, waar u heerlijk kunt relaxen.

  Milaan:
  Een dag Milaan bezoeken is ook één van de mogelijkheden. U rijdt via de Simplonpas en met ongeveer 3:30 uur (vanaf Blatten) bent u gearriveerd om te genieten van een dagje Milaan.

  Saint Léonard:
  In Saint Léonard, tussen Sion en Sierre, bevindt zich het grootste en ondergrondse meer van Europa. Het ondergrondse meer is 300 m. lang en bijna 20 m. breed. De watergrot kan bezichtigd worden met een boottocht. Er zullen bootgidsen aanwezig zijn die u informeren over de geschiedenis en geologie. Deze boottocht is een echte belevenis voor de kinderen. Onder water kunt u de forellen zien zwemmen en ziet u verschillende steensoorten.

  Sion:
  Sion is vanaf ver al te herkennen aan de torens van de burchten Tourbillon en Valère. Zo bestaat de stad uit nog een tal aan bezienswaardigheden en burchten met o.a. musea over de historie van de oude stad Sion.

  Zermatt:
  In Zermatt bevindt zich één van de bekendste bergen ter wereld, de Matterhorn. Deze is 4478 m. hoog en ligt in de Walliser Alpen op de grens van Zwitserland en Italië. De Matterhorn is te bereiken vanaf Zermatt met een kabelbaan die gaat naar het bergstation op een hoogte van 3829 meter.

  Binntal:
  Binntal is bekend om zijn flora en fauna en daarnaast om de vele soorten mineralen en speciale stenen. Met een wandeling door dit gebied, vind u allerlei soorten mineralen o.a. de bergkristal, granaat, toermalijn en pyriet. Leuk voor de kinderen om op zoek te gaan naar de verschillende soorten mineralen en stenen.

  Euseigne:
  Het dorp Euseigne, ligt in het Val d’Hérens, dicht bij de hoogste stuwmeer, de Grande Dixence. De aardpiramides, in het dorpje Euseigne, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de Alpen. De doorgaande weg loopt door het dal heen en zie je de 10 tot 15 meter aardkegels, deze zullen dan ook niet onopgemerkt blijven.

  Aarekloof:
  Tussen Meiringen en Innertkirchen bevind zich de Aarekloof die de kracht van het water goed laten zien. De Aarekloof is zo´n 200 meter diep en op de smalste stukjes soms maar één meter breed. De 1,4 km lange kloof kan dankzij de steigers en tunnels moeiteloos te voet doorlopen worden.


  Foto’s  Locatie


   

  Accommodaties


  Triantha TR0

  Triantha TR0 | 6 persoons chalet

  Christelijk vakantiedorp Blatten in Zwitserland beschikt over diversevakantiewoningen.

  Deze diverse chalets en appartementen zijn geschikt voor 2 tot 7 personen.

  Bekijk de accommodaties »